Kifőztük Karácsony

Kék gyertya a diabéteszesekért

Velem főztök

Feedek
Megosztás
Épp erre pörgök a konyhában

Címkefelhő
2010.10.15

Rozmaringos, diós kenyér

Ez a kenyér valami isteni lett. Puha volt és omlós. Pont olyan, amilyennek a kenyeret elképzeli az ember. Na és a dió benne? Maga a mennyország...

 

Előre szólok azonban, hogy ekkora adagból két vekni kenyér lesz, de aki rájön arra, hogy egy darab tojást miként lehet elfelezni, abban a pillanatban lehet belőle csinálni egy veknis változatot. Viccet félretéve, elboldogultunk a két veknivel.

Tovább»

2010.08.27

Áfonya vaj

A legjobb finomságok általában a legegyszerűbbek is. Jelen esetben is pont erről van szó. Persze azt nem mondanám, hogy édesség lenne, mert ez csak vaj...

Tudjátok a vajnak valahogy más íze van. Margarint sosem kenek a kenyérre, akkor inkább hagyom üresen, de a vaj az valami más. Finom, krémes és ízes. Lekvárral még finomabb. De ha spórolni akarunk a cukor bevitelen, akkor csinálhatunk áfonya vajat. Épp csak egy kis ízt ad hozzá, de annyi épp elég a szendvicsek megbolondításához.

 

Hozzávalók:

20 dkg tea vaj - 100 grammban 0,5 gramm szénhidrát
10 dkg áfonya - 100 grammban 14 gramm szénhidrát
1  teáskanál cukor az édesebb szájúaknak - 100 grammban 100 gramm szénhidrát

Tovább»

2010.08.07

Vajon párolt zöldbab - French beans steamed on butter

(Recipe in English is below)

 

Tegnap délután úgy jöttem haza, hogy eldöntöttem csakis abból készítek ételt, ami itthon a hűtőben van. Nos, meg kell mondjam nem volt valami sok abban a hűtőben...

 

Hozzávalók:

 

1 ujjnyi igazi vaj
5-6 szál zöldbab (ha valakinek több van az is jó:) - 100 grammban 6,8 gramm szénhidrát
száraz sajt
zöldfűszer ízlés szerint

Elkészítés:

Tovább»