Kifőztük Karácsony

Kék gyertya a diabéteszesekért

Velem főztök

Feedek
Megosztás
Épp erre pörgök a konyhában

Címkefelhő
2010.08.14

Koreai sertés ragu rizs ágyon - Korean style pork stew

(Recipe in English is below)


"- A rohadt életbe, nincs farka, maga dinnye! Nézze! - Felrántotta a takarót, és a férfi felé fordította Sophie baba fenekét, mintha olyan kakasortüzet akarna a bétahímre irányítani, amilyet az még sosem látott.
Charlie hátraugrott - sovány, fürge harmincas volt -, majd amikor, rájött, hogy a baba nincs töltve, jogos felháborodással igazította meg tweedzakója hajtókáját."

/Christopher Moore: Mocskos Meló - 1. fejezet, Agave kiadó/

 

Erről az ételről egy mondatban ennyit: mennyország egy tányéron.

 

Egész héten átlagosan 9 körül értem haza minden nap, így elég körülményes volt a főzés. Mondhatni semmilyen leginkább. Salátán, felvágotton és társain éltem. Ez azonban egyáltalán nem egészséges és nem is ajánlott, pláne nekem. Szóval nincs más választásom előre leszek kénytelen főzőcskézni a hétvégéken, amit csak lehet.

A mai ebéd egy istenien finom ragu volt. Egyáltalán nem egy drága étel, gyorsan kész van és a legkényesebb ízlést is kielégíti. Ráadásul nem csípős, inkább egy csöppet pikáns.

 

Hozzávalók 2 fő részére:

Tovább»

2010.06.18

Mediterrán sertésragu

Miután sikerült végre ehető levendulát beszereznem, mi volt az első amit készítettem vele? Disznó. Nem süti, vagy üdítő. Hanem sertés. De azért igazán jó lett.

Mivel egyik tyúkanyó nagynénémtől kaptam két szép cukkinit és egy nagy üveg kaprot, így gondolkoztam, hogyan is használhatnám fel. Sajnos nálam olyan kevés étel fogy egyszerre, hogy igyekeznem kell a romlandó ételek felhasználásával, főleg most, hogy egy kicsit még szigorúbbra vettem a diétát. Így az egyik cukkinit gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók:

 

1 cukkini - 100 grammban 5,3 gramm szénhidrát
2 kisebb sárgarépa - 100 grammban 8,1 gramm szénhidrát
2 darab paradicsom - 100 grammban 4 gramm szénhidrát
50 dkg sertés hús
2-3 szál kapor
2 gerezd fokhagyma
2 dl zöldségalap lé

 

Tovább»