Ez az egyszerű desszert a Búvár Túrós receptjéből, pontosabban a maradékából született. A búvárral ellentétben jóval kevesebb szénhidrátot tartalmaz, így a cukrosok bátrabban fogyaszthatják.

 

Hozzávalók:

 

Búvár Túrós maradék túrókrémje - 100 grammban 3,5 gramm szénhidrát+ a cukor
1 narancs - 100 grammban 8,5 gramm szénhidrát

 

Elkészítés:

 

A narancsot félbevágtam, szépen kivágtam belőle a gyümölcshúst és felkockáztam. A narancs héjába belekanalaztam a maradék túró krémet és hozzá tettem 1-2 kocka narancsot.

 

Ha a narancs a hűtőben volt előtte, akkor nagyon frissítő, édes, de nem túl édes desszertet kaphatunk így.
Ha valaki nem maradék krémből dolgozik, hanem újonnan szeretné ezt megcsinálni, akkor azt javaslom, hogy a Búvár Túrós receptje alapján készítse el a túrókrémet, de fele akkora adagban. Az nagyjából elég lesz 4 fő részére.