Mivel mostanra elfogyott a legutóbb készített eper lekvár, így épp ideje volt egy új adagot csinálni. Jelenleg málna szezon van, így evidens volt, hogy a málna fogja a főszerepet játszani, de tudtam, hogy a málna kevés lesz. Imádok variálni és keverni az ízeket, így nem volt kérdéses, hogy a málna mellé még kerülni fog egy kis plusz is. Végül a véletlen (Zs ügynök) hozta a két plusz gyümölcsöt, ami a lekvárba került és lényegében egy istenien krémes lekvárhoz segített hozzá minket.

Szóval a két titkos hozzávaló a banán és a sárgadinnye volt. Ízben nem jelentettek nagy változást, viszont a lekvárt már-már krémszerűvé tették.

 

Hozzávalók 1 üveghez:

 

45 dkg málna - 100 grammban 5,4 gramm szénhidrát
1 darab banán - 100 grammban 24 gramm szénhidrát
1 szelet, 2 ujjnyi vastag sárgadinnye - 100 grammban 9,5 gramm szénhidrát

Tovább»