Miután sikerült végre ehető levendulát beszereznem, mi volt az első amit készítettem vele? Disznó. Nem süti, vagy üdítő. Hanem sertés. De azért igazán jó lett.

Mivel egyik tyúkanyó nagynénémtől kaptam két szép cukkinit és egy nagy üveg kaprot, így gondolkoztam, hogyan is használhatnám fel. Sajnos nálam olyan kevés étel fogy egyszerre, hogy igyekeznem kell a romlandó ételek felhasználásával, főleg most, hogy egy kicsit még szigorúbbra vettem a diétát. Így az egyik cukkinit gyorsan el is készítettem.

Hozzávalók:

 

1 cukkini - 100 grammban 5,3 gramm szénhidrát
2 kisebb sárgarépa - 100 grammban 8,1 gramm szénhidrát
2 darab paradicsom - 100 grammban 4 gramm szénhidrát
50 dkg sertés hús
2-3 szál kapor
2 gerezd fokhagyma
2 dl zöldségalap lé

 

Tovább»