Kifőztük Karácsony

Kék gyertya a diabéteszesekért

Velem főztök

Feedek
Megosztás
Épp erre pörgök a konyhában

Címkefelhő
2010.10.06

Pasta 5. rész

Pasta idő, mindenki! Tessék kényelmes fotölyt keresni a képernyő előtt, mert kezdődik az 5-ik rész a koreai-olasz étterem életében!

 

Hogy ma mi van az étlapon? Ármány, de győz az igazság, és elcsattan az első cuki CSÓK is! Szóval ne hagyja ki senki!!!

Tovább»

2010.08.31

Pasta 4. rész

Tudom, tudom, ezer év telt el a Pasta 3. része óta, de hát ez van. Asszem nekem 72 óra kellene egy napra, hogy mindent bele tudjak sűríteni, az alvással együtt...

Nos, hol is hagytuk abba? Persze a verseny, melyet Yoo-kyung fölényesen nyert meg. Mit ne mondjunk, Hyun-wook legnagyobb döbbenetére. Persze a mi Yoo-kyungunk is szinte alig hiszi el, így megkéri a séfet, hogy ismételje újra meg, amit mondott: Holnaptól a serpenyőkkel dolgozhat!hajrá kislány

Tovább»

2010.07.19

Pasta 3. rész

Nem bírom a meleget. Pont és felkiáltó jel. Tegnap végre délután enyhülés állt be a gyilkos, száraz melegben. Bár nálunk eső nem járt, de hűvős szellő lengedezett, így a szombat-vasárnap délelőtti nyúládozást K ügynökkel felváltotta némi hasznos munka, illetve aktivizáció.

Rengeteg anyagom van új posztokhoz, mert néha azért tűzhely elé álltam, de a posztoláshoz már túl melegem volt. Délután viszont igyekszem majd pótolni ez irányú hiányosságaimat is.

 

Pasta 1. rész
Pasta 2. rész

 

Addig pedig élvezzétek a Pasta 3. részét!

 

Ha még emlékeztek, az előző rész végén Hyun-wook érzelmi kitörés kíséretében kirúgta Yoo-kyungot miután a lány elvesztette az ebédes fogadást.

 

Most vajon mi lesz? – Sablonos, he?

Tovább»

2010.07.09

Pasta 2. rész

 

A 2. rész pont ott folytatódik, ahol az 1. abbamaradt. A különös „Randizzunk” javaslat után az átkelő lámpája pirosra vált, így főhőseink hirtelen ott találják magukat az útjára indult autók tömegében.

 

Amikor Yoo-kyung azon lamentál, hogy vajon Hyun-wook azért hívja-e randira, mert sajnálja őt, a séf megszólal: „Nem sajnálom egyáltalán. Az én konyhámban nincsenek nők. Szóval te sem dolgozhatsz a konyhámban” – közli Hyun-wook egy semmi személyes hangvételben.

 

Most a lámpa ismét zöldre vált, itt az idő, hogy Yoo-kyung döntést hozzon, megy vagy marad? Hyun-wook megragadja a lány kezét, hogy magával húzza, de Yoo-kyung kirántja magát a férfi kezéből.

 

A mozdulat világos, így Hyun-wook megmondja, hogy nem fogja ráerőltetni magát egyetlen nőre sem. Yoo-kyung csinálhat, amit akar. Ezzel hátra sem nézve átmegy a zebrán, és lelép.

Eközben a 3 kirúgott lány (Hee-joo, Chan-hee és Mi-hee) egy utcai kifőzdében isznak, miközben arról tanakodnak, hogy mi ez a „nincs nő a konyhámban” szabály a séfnél. Yoo-kyung persze nem köti az orrukra, hogy mi történt nemrég közte és a férfi között, miközben a 3 nő letörten az elvesztett állásukról beszélnek. Mindőjük közül mégis Yoo-kyungot tartják a legszerencsétlenebbnek, hisz mindössze egy napig volt alkalma serpenyőt használni, mielőtt kirúgták. Így bárhol is kezdjen újra, megint 3 év makneh meló áll előtte.

Bár a nők nem értik, hogy a séf miért ilyen nő ellenes, Seo-young (az előző részben Sannal ebédelő séf) visszaemlékezésének hála a nézők kapnak egy kis ízelítőt a miértből. Láthatjuk, hogy korábban Hyun-wook és ő egy konyhán dolgoztak, és igencsak intim viszony volt köztük, de valami nagyon félrement idő közben, amin a nő még ma sem tette túl magát. Ha 2+2-t összerakjuk, akkor eléggé elképzelhető, hogy Hyun-wook nőkhöz való negatív hozzáállásának magyarázata ebben a kapcsolatban keresendő.

 

Eközben a négy lány eléggé ittas állapotban indul hazafelé. Mindannyiuk közül Yoo-kyung van a legrosszabb állapotban, aki alig tudja visszatartani magát a hányástól. Ekkor futnak bele Kim Sanba, a La Sfera állandó vendégébe.

 

A férfi aggódva követi a lányt, mikor az elszalad, hogy végül mégis csak könnyítsen magán. A látottakból ítélve nem sokáig kell találgatnia, míg rájön, hogy a lányt kirúgták az étteremből, amit Yoo-kyung nem hajlandó beismerni. Inkább azzal vág vissza, hogy jól beszólogat Sannak, és ingyenélőnek nevezi. San egy szót sem szól a maga védelmében. De később a lakását látva, ugyanabban az épületben, ahol Hyun-wook, Yoo-kyung és a többiek is laknak, arra következtethetünk, hogy a pénz a legutolsó gondja.

Másnap reggel, ahogy Hyun-wook megérkezik az étterembe, jókedvűen szedi le az öltözőben a lányok szekrényeiről a névtáblákat. Ám leesik az álla, mikor a saját szekrényét kinyitva, Yoo-kyungot találja benne összekuporodva, alkohol szagot árasztva.

A lány pont akkor ébred fel, mikor Hyun-wook részint kíváncsian, részint zavarodottan közelebb hajol hozzá.

Yoo-kyung: „Ma korán jöttél.”
Hyun-wook
: „Te nem voltál itt sokkal hamarabb?”
Yoo-kyung
: „Én nem korán jöttem, csupán nem mentem haza. Ha hazamentem volna, akkor nem lett volna bátorságom visszajönni”
Hyun-wook
: „És miért vagy pont az én szekrényemben?”
Yoo-kyung
: „Mert ez a legnagyobb és meleg, kényelmes… a tökéletes ellentéte a tulajának.”

 

Hahh, úgy kell neked, Hyun-wook!

 

Hyung-wook egyáltalán nem számított arra, hogy a lányok bármelyike ellen fog állni a kirúgásnak. Yoo-kyung, pedig épp ezt teszi. „Nem fogok felmondani. Továbbra is itt fogok dolgozni” Yoo-kyung kezdetben magabiztosan mondja ezt, de a végére már kissé meginog a hangja, tudva, hogy a döntés nem igazán rajta múlik. De mivel nincs mit veszítenie…

Mikor végre Yoo-kyung kimászna a szekrényből, rá kell jönnie, hogy nem megy a dolog, mert annyira elgémberedtek a lábai. Mikor ezt megemlíti, a séf hirtelen egy esernyővel kezd el hadonászni, egeret keresve. Ugyanis a koreaiban az egér és a görcs szó hallásra igen hasonló. Cuki, ahogy Hyun-wook megpróbálja levadászni a nem létező egeret… de mikor rájön, hogy mi a helyzet kihúzza a lány lábát, és elkezdi masszírozni, hogy Yoo-kyung újra lábra tudjon állni. Az alkalmat kihasználva Yoo-kyung még szomorkásan hozzáteszi: „Tésztát akarok készíteni.”A reggeli megbeszélés során Hyun-wook nem vesz róla tudomást, de nem is rúgja ki konkrétan az étteremből. Az eligazítás során felhozza, hogy a napi ajánlatban szereplő saláta és tészta nem passzolnak egymáshoz, mivel az egyik egy diétás fogás a másik meg egy krémes, kalóriadús étel. Ezért a tésztát rákkal készült főételre cseréli.
Ezt azonban a sous séf – második a konyhai rangsorban – Seok-ho sem állhatja már szó nélkül. Szerinte nem most kellene a menüt variálni. Hm, a hatalmát féltő kiskakas…

Ahogy megkezdődik az előkészület az ebédhez, az egész csapat a katasztrófára vár, hisz most 4 szakács mínuszban vannak, és még a menüben is változások történtek. A konyhában éppenséggel nem tört ki a forradalom, de érezhető ennek hatására a feszültség.

 

Ahogy várható volt, ebédidőben sok vendég panaszkodik a hosszú várakozási időre, míg a konyhában sem jobb a helyzet Hyun-wook állandó elégedetlen, követelődző parancsaival. Erre már csak tesz egy lapáttal, mikor a séf kimegy az étkező térbe, egyenesen 3 fiatal férfi asztalához, és magával viszi őket a konyhába.

Csak odabent derül ki, hogy a trió már korábban dolgozott együtt Hyun-wookkal Olaszországban, és azért vannak itt, hogy a 3 elbocsátott lány helyére álljanak. Ők, az olasz csapat, míg a korábbi szakácsok a koreai csapat. Ez a fajta utalás a két ellentétes csoportra a sorozat végéig megmarad, ezért én is ezt fogom használni.

 

Az olasz csapat azonnal munkához lát, miközben Hyun-wook félreállítja Yoo-kyungot, és aranyhalnak titulálja a lányt – értsd: a lánynak is csak 2 másodperces a memóriája, mint egy aranyhalnak – majd néhány napja megszerzett asszisztensi szakács posztját Eun-soonak, az új makneh-nak adja. Vagyis számára nem marad más mint, hogy ismét konyhai kisegítő legyen. Döntenie kell, elfogadja a megalázó döntést, vagy önként távozik.

Zárás után az olasz csapat, a séf és Eun-soo együtt isznak egy bárban. A srácok ekkor kérdezik meg Hyun-wookot, hogy vajon még most is amiatt a nő miatt viselkedik-e így, és megpróbálják meggyőzni, hogy igenis vannak manapság olyan nők, akik megállják a helyüket egy étterem konyhájában.

Az önsajnálatos jelenetekben most pedig a koreai csapaton a sor. Egy másik bárban ők is az új séfet hordják le a sárga földig – csoda, hogy nem viszket mindene, annyit emlegetik. „Ha ellopják a serpenyőinket, akkor nem marad semmink.” Vagyis mind be vannak rezelve, hogy hamarosan nem csak a lányok, hanem ők is lapátra kerülnek esetleg. Bezzeg egy szóval nem álltatok ki a lányok mellett, amikor bajban voltak…

Eközben a La Sferában Yoo-kyung épp készül bezárni, mikor annyira éhes lesz, hogy gyorsan készít magának egy kis tésztát, és megállapítja, hogy a saját tésztája van olyan jó, hogy akár fel is lehetne szolgálni. Hyun-wook soha nem kóstolta az általa készített ételt, így honnan is tudhatná, hogy mennyire jó a lány?

 

Másnap reggel Yoo-kyung ismét ott van az étteremben, de a séf ezúttal nem is vesz róla tudomást, míg kiosztja mindenkinek az aznapi teendőket.

 

Eközben az olasz csapat megpróbál jól viselkedni, és köszönteni a koreai csapatot, azok azonban egyáltalán nem fogadják ezt szívesen. Sőt Seok-ho – a sous séf – még le is tolja Yoo-kyungot, hogy nincs a lányban annyi büszkeség, hogy a kirúgása után ne jöjjön vissza könyörögni. – Szerintem meg inkább a lányban több bátorság van, mint ebben a pökhendi alakban, aki nem lát messzebb az orránál…


Mindezek után még megjelenik San is, és a letört Yoo-kyungtól azt kéri, hogy készítsen neki ebédet két főre és szállítsa ki az irodájába! A kérés totál abszurd több okból is, de a lány végül rááll, mert ha másért nem, úgy van vele, hogy legalább egyszer készítsen el egy ebédet, ha már úgyis kirúgják, és a szakács feladata, hogy a vendéget boldoggá tegye.

 

Ám mielőtt még csak begyújthatná a sütőt, jön Hyun-wook és kérdőre vonja, hogy mit csinál, hisz az ő beleegyezése nélkül egyetlen tál étel sem hagyhatja el a konyhát. Yoo-kyung ekkor világosítja fel a férfit, hogy ez bizony nem az ő konyhája, és nem is Yoo-kyungé, hanem a vendégeké, és nekik kötelességük azt tenni, amit a vendég kér.

 

Erre Hyun-wook így válaszol: „Mi történik, ha szégyent hozol magadra?”
”Akkor csináld meg te”
– válaszol Yoo-kyung.

 

A visszavágást hallva Hyun-wook mosolyogni kezd, de csak egy pillanatig, majd azonnal elkomolyodva tesz egy ajánlatot.

Mindketten, egyszerre készítik el a saját tészta fogásukat. Yoo-kyung hozzáteszi, hogy ha a vendégnek ízleni fog az ő (Yoo-kyung) tésztája, akkor Hyun-wook visszaveszi a szakács asszisztensi pozíciójába a lányt. Hyun-wook pedig erre azt válaszolja, hogy ha ő (Hyun-wook) veszít, akkor elhagyja a La Sfera konyháját önszántából.

A gigászok összecsapására már kíváncsi az egész konyha, és egymás közt tárgyalják meg, hogy Yoo-kyungnak vajon mennyi esélye van a séffel szemben. Az olasz csapat szerint Hyun-wook így ad egy utolsó esélyt Yoo-kyungnak, hisz így is-úgy is ki lesz rúgva.

Mikor mindketten készen vannak a saját tésztájukkal, az egyik pincér kíséretében átszállítják az ételt Sanhoz. Yoo-kyung egy kínai ételszállító dobozban (utalás a lány apjának kínai tészta éttermére) viszi a tésztát, míg Hyun-wook egy jóval elegánsabb megoldást választ.

Mielőtt San irodájába érnének, Hyun-wook még utoljára figyelmezteti Yoo-kyungot

„Azt mondtad a legutóbbi alkalom, csak egy hiba volt. Ezúttal minden a képességeken fog eldőlni. Ha a képességeid nem bizonyulnak elégnek, akkor szakácsként fel kell adnod. Ha veszítesz, akkor ki vagy rúgva. Abban a pillanatban, ahogy besétálsz, ki vagy rúgva.”


Az irodában San megelégedve nézi, ahogy a két szakács besétál az étellel. Míg a Hyun-wook által készített étel kész a tálalásra, addig Yoo-kyung helyben adja a tésztához az olivaolajat és reszeli rá a sajtot.

 

Ekkor érkezik meg San vendége, egy nő, hogy csatlakozzon ebédre. Ő nem más, mint Seo-young, akivel már korábban találkoztunk a La Sferában. Ahogy belép az ajtón, látható az ő és Hyun-wook arcán a felismerés. De ez koránt sem a jóféle, végre újból találkozunk események egyike, mert Hyun-wook hangulata hirtelen sötétebbé válik, mint az univerzum legsötétebb fekete lyuka.

Seo-young nem különösebben zavartatja magát azonban, és profi módon mond véleményt, a két tál tésztáról.
Hyun-wook nyilvánvalóan azért választott lingini tésztát, mert kevésbé ragad és kevesebb olajat veszít, ami nagy előny a kiszállítás miatt. De Yoo-kyung spagettije sem lett ragadós-nyúlós, mivel ő meg már helyben adta hozzá az olajat, és nem az étteremben. Így mindkét étel olyan, mintha az étteremben szolgálnák fel őket.

 

Ám mikor választásra kerül a sor, mindketten a lingini mellett döntenek. Seo-young, Hyun-wookra nézve mondja: „Ezt szeretném máskor is enni”


San, nem tudva semmit a kihívásról, őszintén elmondja, hogy a spagetti nem a legjobb, így inkább ő is a másikat választaná. Yoo-kyung elfogadja a kettejük döntését, miközben Hyun-wook kimentve magát elviharzik az irodából.

Yoo-kyung már épp elmenne, mikor meggondolja magát, és bocsánatot kérve belekóstol Hyun-wook tésztájába. Majd újra, és újra. Ahogy telnek a másodpercek, az arcáról leolvasható, hogy tudja, mennyivel jobb a séf tésztája az övénél.

 

Kirohanva siet Hyun-wook után a liftekhez, ahol a férfi részvét nélkül közli vele, hogy ezennel vége, ki van rúgva. Yoo-kyung megpróbálna beszélni, de Hyun-wook meglátja Sant és Seo-youngot, akik utánuk jöttek, ezért ezt kiabálja a lánynak, amit egyúttal láthatóan Seo-youngnak is céloz: „Az én konyhámban! Nincsenek nők!” Ezzel beszáll a liftbe és szó nélkül ott hagyja a földre omló Yoo-kyungot.

 

Ezúttal, ha lehet még jobban sajnáltam Yoo-kyungot, mert bármit is tesz, láthatólag a sors összeesküszik ellene.

Hyun-wook már hajlana felé, talán meg is engedné, hogy a konyhán maradjon, de Seo-young feltűnése mindent megváltoztat. Láthatólag kettejüknek elég súlyos múltja van, de, hogy ez csak egy szimpla megcsalás, vagy nagyobb ügy annál, annak kiderülésére még várnunk kell.

Annak örülök, hogy a két főhős között tapintható a vonzalom, mégis nem az elmegyünk egymás mellett, és kerülgetjük egymást séma érvényesül, hanem az, hogy a séfünknek kell leküzdenie azt a fene nagy bizalmatlanságát ezúttal. Ám nagyon remélem, hogy Seo-young nem fog belezavarni a képbe.

Nos, a következő részben az is ki fog derülni. Éljen a szerelem és a tészta!

2010.07.06

Pasta 1. rész

Ezzel a sorozattal nehezen jutottam dűlőre. Vagy mondjam inkább, hogy nehezen fogtam hozzá? Igen, így helyesebb. Valahogy nem volt kedvem a nyálamat csorgatni a képernyő előtt, miközben a karakterek sem tűntek túl szimpatikusnak először. Így mikor valójában belekezdtem a sorozat nézésébe, már a 18. résznél tartott az egész a 20-ból. Mit ne mondjak, 3 nap alatt ledaráltam az egészet.

 

Pasta 1

Szóval akkor kezdjük a legelején:

Helyszín: La Sfera, egy olasz étterem. Szinte minden itt játszódik le, a történet szíve és persze a szereplőké is ebben a történetben.

Főbb karakterek:

Seo Yoo-Kyung (GONG HYO-JIN) - a konyha legfiatalabb szakácsa, jelenleg még csak egy makneh - a legújabb belépő, kezdő - aki már 3 éve látja el a konyhai asszisztensi teendőket. Minden álma, hogy tészta szakács legyen. A mai nap sorsfordító az életében, hisz ez az utolsó, amit makneh pozícióban kell töltenie.

 

A kora reggeli piacról visszafelé, ahol kap ajándékba egy pár aranyhalat, a zebrán átkelve egy pasi meglöki Yoo Kyungot, mire minden kihullik a kezéből és a halas zacskó is szétszakad, miközben a lámpa az átjáróban mindjárt pirosra vált.

 

A gyalogosok egyike Choi Hyun-Wook (LEE SEON-KYUN - Coffee Prince), aki látva a bajba jutott lányt, gyorsan segít felszedni a csomagokat, majd a vergődő aranyhalakat Yoo-Kyung tenyerébe teszi és vizet locsol rájuk. Miután szerencsésen átérnek az utca túloldalára már csak azon szerencsétlenkednek, hogy vajon Hyun Wook miként adja oda a szatyrokat a lánynak, akinek a keze átmenetileg egy aranyhal medencévé változott.

Tovább»