Kifőztük Karácsony

Kék gyertya a diabéteszesekért

Velem főztök

Feedek
Megosztás
Épp erre pörgök a konyhában

Címkefelhő
2010.11.14

Változások

Sokáig gondolkoztam, hogy megtegyem-e ezt a lépést vagy sem, de végül úgy döntöttem, hogy ez a blog és a benne leírtak túlzottan fontosak nekem ahhoz, hogy ne fejlesszem. Ennek pedig most jött el az ideje.

A kísérleti korszak véget ért. Sokat kell még tanulnom, és ezt egyre inkább élvezem is, de nem ezen a helyen. Gyalogbéka továbbra is főzni fog, de egy új helyen, ahol ennek a blognak a teljes archív tartalma már megtalálható. A mai naptól pedig a legújabb receptek, történetek és kalandok ott folytatódnak. Remélem, hogy ott is figyelemmel fogtok kísérni és ötleteitekkel, megjegyzéseitekkel majd segítetek fejleszteni azt az oldalt is.

Ahol ezentúl megtaláltok:

http://frogfoodie.blogspot.com/

 

Jó főzőcskét mindenkinek!

Gyalogbéka

2010.11.11

Diabétesz Világnap - nov. 14. - Húzz valami kéket!

Most vasárnap ünnepeljük a nemzetközi diabétesz világnapot. A címmel nem akarom elbagatelizálni ezt az eseményt, de a következőkben meglátjátok, hogy mi magyarok miért "csak" ennyit tudunk tenni ezen a napon.

Persze én is csak azóta foglalkozom kiemeltebben a cukorbetegséggel, mióta másfél éve nálam is kimutatták, majd inzulin kezelésre fogtak egyből. Mázlim volt, mert megközelítőleg fél évnél többet nem töltöttem kezeletlenül, elvileg. Hisz a legelső tünetek, amiket a betegségre lehet fogni, nagyjából akkor jelentkeztek.

Tovább»

2010.11.02

Őszi csendélet a zöldségkosárban

Ha szombat, akkor bevásárlás. A múlt heti piacozáson beszerzett finomságokat olyan jól sikerült (véletlen) rendezni, hogy az fotóért kiáltott.

Nem olyan, mintha az ősz egy kosárba ült volna?

Tovább»

2010.10.06

Pasta 5. rész

Pasta idő, mindenki! Tessék kényelmes fotölyt keresni a képernyő előtt, mert kezdődik az 5-ik rész a koreai-olasz étterem életében!

 

Hogy ma mi van az étlapon? Ármány, de győz az igazság, és elcsattan az első cuki CSÓK is! Szóval ne hagyja ki senki!!!

Tovább»

2010.10.01

A harcos útja - videóval - Mozi ajánló

Hm, kedveseim, akik ismernek, azok tudják, hogy miért is fogom megnézni én ezt a filmet pontosan. Bár a látványvilág, a zene és a történet is ütősnek ígérkezik, de azért van más is az okozati listán.

 

Idén decemberben hozza a Mikulás a "A harcos újta" - The Warrior's Way című filmet. Egy kicsit misztikus, kicsit képregényes látványvilág egy ázsiai bérgyilkosról, akit azzal bíznak meg, hogy egy nindzsa klán utolsó tagját (egy csecsemő) is ölje meg. Ő nemet mond és a babával a hátán Amerika felé veszi az irányt.

Tovább»

2010.09.27

The Mira

Már megint design földre kóborolunk. Persze ennek nem sok köze van a gasztrohoz, hacsak nem azok a fantasztikus éttermek, amik a Mirában megtalálhatók.

A hotel egészen új és Hong-Kongban található. Ami azt jelenti, hogy nem ma lesz, mikor eljutunk oda, de addig is itt vannak a képek, hála a tervezőnek, Charles Allemnek.

 

Nézzük akkor:

Tovább»

2010.09.24

Baker King Kim Tak Gu – 1. rész

Előzetesbe mindenkitől elnézést kérnék, hogy kétszer is kiposztolásra - levételre került már az anyag, de mindig elfelejtettem a képeket. Most ez is megvan. Vigyétek!

 

Végre megvan az első rész angol felirata, így akár bele is vághatunk a lecsóba, jelen esetben a cukrászkodásba.

Tovább»

2010.09.16

Diabétesz 1x1 V. - Hasba vagy combba szúrjuk?

Rég volt már, hogy a diabéteszről írtam volna. Pontosabban az én esetemről.

Mikor 1 éve! - te jó ég, már eltelt egy év - kiderült, hogy diabéteszes vagyok sok mindennel kellett szembesülnöm és nagyon sok mindenhez kellett újonnan hozzászoknom. Többek között ahhoz, hogy minden nap a kezembe kell vennem egy tollnak állcázott fecskendőt és azt a hasamba szúrnom...

Stílusosan lila tűim vannak...

Tovább»

2010.09.05

Híd cafe (4 fogás 1000 forint alatt) - Étterem kritika

Belvárosi helyszín, stílusos környezet. 4 fogás 1000 forintért, de azért nem tökéletes...

Tegnap K ügynökkel felkerekedtünk, hogy kipróbáljuk végre a Híd cafét. Hetekkel ezelőtt szerettük volna megtenni, de akkor nem sikerült. Most 4 fogásos ebédet ettünk 1000 forint alatt. Ez persze máris egy nagyon jó pont, de azért volt néhány apróság, ami annyira nem tetszett, de csak sorjában.

 

Szombat délelőtt van, a városban végig a Tisza partján főzik a halászlevet, mi mégis étterembe megyünk. A Híd cafe egy viszonylag kis étterem, de hangulatos, stílusos berendezéssel. Minden megvan benne, ami egy kellemes ebédhez kellhet.

Tovább»

2010.08.31

Pasta 4. rész

Tudom, tudom, ezer év telt el a Pasta 3. része óta, de hát ez van. Asszem nekem 72 óra kellene egy napra, hogy mindent bele tudjak sűríteni, az alvással együtt...

Nos, hol is hagytuk abba? Persze a verseny, melyet Yoo-kyung fölényesen nyert meg. Mit ne mondjunk, Hyun-wook legnagyobb döbbenetére. Persze a mi Yoo-kyungunk is szinte alig hiszi el, így megkéri a séfet, hogy ismételje újra meg, amit mondott: Holnaptól a serpenyőkkel dolgozhat!hajrá kislány

Tovább»