Hm, már megint nem egy recept, de ezeknél úgy érzem, hogy muszáj megosztanom az ilyen étel híreket, rém híreket, melyeket a világban találok.

A legutóbbi Tajvanról származik. Ugyanis a Burger King fogta magát és bevezette az emeletes hamburgereket. 1 emelettől egészen 16 emeletig lehet kérni, attól függően, hogy kinek mekkora a szája és az étvágya.

A szendvicsek nem tartalmaznak semmiféle zöldséget, csupán sajt, hamburgerhús egymásra halmozott darabjait, amit egy kis sült szalonna koronáz meg a két fél buci zsemle között.

Már csak a látványtól is elzáródnak az ereim...

 

Mint olvastam, eredetileg a 7 emeletes burger egy reklám céllal készült, hogy a Windows 7 piacra kerülését hirdesse. Bár, hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, az elég kétséges, mint ahogy az, is, hogy mennyi esze volt a pr szakembereknek, akik kitalálták, de az már biztos, hogy Tajvanon, ahol az emberek általában még elég vékonyak, mégis megragadt valahogy ez a szendvics.

Talán tényleg igaza van Eddie-nek, a videó készítőjének: ez egy titkos akció, hogy felhízlalják Tajvan népét.

Eddie a videóban csak arról beszél egyébként, hogy a szendvics kész kárhozat, de a sajt és hús harmóniája meglepően finom. Főleg ennyi rétegen keresztül. Háttérben anyukája néhányszor megemlíti, hogy meg nem enné azt a szemetet, amiben még zöldség sincs, de hát mama egy másik generáció.

Taiwan Burger KIng 7 Patties of Hell from Eddie Lin on Vimeo.

 

 

Régen sem rajongtam igazán az ilyen gyorskajákért (fél évben egyszer ettem kb.) de most már nem is igazán enném meg. Kiakadna az állkapcsom, ha megpróbálnám. Amiről eszembe jutott, hogy mennyivel viccesebb lett volna, ha egy pornó színésznővel próbálták volna meg leforgatni a reklámot, az eredeti helyett, amit Eddie videójának elején láthattok.

Az eredeti leírás itt található:

http://www.deependdining.com/2010/06/ate-in-taiwan-burger-king-konspiracy