Idén nyáron beleestem a Glee című amerikai sorozatba. Addigra már pont lement az első évad, így azt hiszem, hogy egy hét alatt megnéztem mind a 22 részt. Hogy nem tudjátok, hogy miről van szó?

A Glee-t, Sztárok leszünk címmel tűzte műsorára néhány hete az egyik kereskedelmi adó szombat délutánonként. Mondhatom pocsék időzítés. A sorozat világszerte hatalmas sikert aratott főműsoridőben, de nálunk csak a délutáni matinéra futja...

Szóval a Glee egy kisvárosi középiskolai kórusról, vagyis zenei klubról szól. A tagok nem a legnépszerűbbek a suliban, mondhatnánk, hogy a hierarchia legalján vannak. De a zene iránti szeretetük és a kirekesztettségük összehozza őket.

Vezetőjük Mr. Schuster a spanyol tanár, aki diákként maga is tagja volt a kórusnak és imád a mai napig is énekelni. A srácokkal a legnagyobb álma, hogy bejusson az állami döntőbe, de ez végül nem jön össze a csapatnak.

 

Szóval lássuk, hogy mi történik az új tanévben!

 

A suli első napja Jacob ben Israel videós tudósításával kezd. Emlékeztek arra a perverz kis alakra, aki folyton hamis híreket ír a kórusról a blogjába? Igen, ő az.

 

Rachel és Finn egész nyáron randiztak. Rachel még tenyérbemászóbb, mint a múlt év végén (mindenről van véleménye és azt igyekszik is mindenki tudtára adni), és Finn egy bizonyos értelemben még mindig lassú, bár minden megjegyzéséből átjön, hogy a maga egyszerű módja tökéletesen átlátja az eseményeket maga körül.

 

Puck elköttette magát. Ja, nincs több kicsi Puck... óó

 

Quinn a Puckkal közös lányuk megszületése után, akit örökbeadtak kész új életet kezdeni.

 

Santana egy kisebb mellműtéten esett át.

 

Mike és Tina. Tudjátok az ázsiai és a másik ázsiai, ahogy Sue szereti hívni őket, járni kezdtek, miután Tina dobta Artie-t. Bakker, nem illenek össze!!!

 

Elindult az új év, de a kórusba senki sem akar felíratkozni. Mr Schue nem érti, hogy miért nem akar senki jelentkezni, de Sue Sylvester elmagyarázza, hogy senki nem akar egy olyan csapathoz tartozni, ahová könnyű bekerülni. Ám sokáig Sue sem kárörvendhet, mert Figgins igazgató behívatja őket az irodájába Mr. Schue-val, ahol közli velük, hogy visszavesz a költségvetésükből.