Számtalan fantasztikus blog található ma már a világhálón. Vannak fotó, film és szöveges blogok is. A témák tömege az általánostól a specifikusabbig megszámlálhatatlan, szóval egyszerűen lehetetlen vállakozás lenne bemutatni mindazokat.

 

Ám én most egy kis sorozat keretében megpróbálok bemutatni nektek néhány gasztroblogot, melyek akár magyar, akár angol nyelven, de nagy hatást tettek rám. Szóval itt közel sem lesz mérvadó, hogy kinek mennyire híres az oldala, hányan látogatják... Egyszerűen, ha tetszik, akkor havonta egy alkalommal igyekszem majd bemutatni 1-1 blogot.

 

Az első ilyen alanyunk pedig legyen Bakerella!

 

A hölgy 2007 óta blogol lelkesen. A sütemények az ő világa, méghozzá nem is akármilyenek.

Bakerella Amerikaszerte mini sütijeivel vált híressé az utóbbi években. Aki az oldalára látogat, az készüljön fel, hogy éhesen fog távozni a gép elől és garantáltan a konyhába veszi majd az utat, hogy készítsen valami szörnyen édes, hízlaló és szemet gyönyörködtető süteményt.

 

Bakerella falatnyi méretű, süteménytésztából készülő pálcikás finomságai mára már azt lehet mondani, hogy egy egész mozgalmat indítottak el a gasztrobloggerek és az édesség szerelmeseinek körében. A kis kézügyességet és türelmet igénylő finomságok ugyanis nem csak nagyon finomak is (még nem kósoltam) hanem látványnak sem utolsók.

Bakerella blogján hóemberek, töklámpások, valentin szívek és számtalan más formájú sütike bizonyítja, hogy egy kis kreativitással mi mindent lehet elérni.

Például könyvet is lehet kiadni. Ugyanis idén ősszel megjelent Bakerella Cake Pops című könyve, melyben jó néhány edig még nem látott receptet oszt meg a rajongókkal.