Kifőztük Karácsony

Kék gyertya a diabéteszesekért

Velem főztök

Feedek
Megosztás
Épp erre pörgök a konyhában

Címkefelhő
2010.10.31

Sütőtök kenyér

Október vége van. Az igazi csípős reggelekkel és hűvös napsütéses napokkal itt van az ősz ismét már egy ideje. Szeretem ezt az évszakot, mert annyi szép nappal képes megajándékozni minket mielőtt a hideg, sötét téli napok ránk törnek. A fák levelei a sárga és barna száz féle változatában pompáznak, a nap utolsó erejével cirógatja az arcunkat, miközben a levegő csípős hidege apró leheletpamacsokat csal ki a szánkból.

 

A természet pihenni készül lassan a tavaszi újjászületés előtt. De mi emberek épp ilyenkor kezdünk el sürögni-forogni a konyhában is. Főnek a lekvárok, a télre készülve szépen megtelnek a befőttesüvegek és a kamrák, majd alig egy hónap múlva már mindenki a karácsonyi, újévi menükön, ajándékokok és ünnepségeken fogja törni a fejét.

Tovább»

2010.10.23

Kávés csokis muffin - Vendég szakács rovatunkat olvashatják

Igen, igen, ismét vendég van a háznál. Őt egyébként már megismerhettétek egyszer. Zs. ügynök ugyanis egy alkalommal már készített nekünk egy fantasztikus Barackos sütit, ami mindnyájatok tetszését elnyerte. Most ismét az ő sztorija következik a konyhából.

 

Zs ügynök a konyhában:

Tovább»

2010.10.20

Kifőztük Karácsony

Fantasztikus kezdeményezés fog hamarosan az útjára indulni hála a Kifőztük csapatának és számtalan lelkes bloggernek, akik egy egész könyvnyi recept és ötletgyűjteményben fogják megosztani veletek jobbnál-jobb karácsonyi tippjeiket, receptjeiket és velük együtt a hozzájuk kapcsolódó történeteket.

 

A kezdeményezés célja, hogy a befolyó összegből karácsony előtt minél több élelmiszercsomagot sikerüljön vásárolni az országban rászoruló családok számára.

Tovább»

2010.10.15

Rozmaringos, diós kenyér

Ez a kenyér valami isteni lett. Puha volt és omlós. Pont olyan, amilyennek a kenyeret elképzeli az ember. Na és a dió benne? Maga a mennyország...

 

Előre szólok azonban, hogy ekkora adagból két vekni kenyér lesz, de aki rájön arra, hogy egy darab tojást miként lehet elfelezni, abban a pillanatban lehet belőle csinálni egy veknis változatot. Viccet félretéve, elboldogultunk a két veknivel.

Tovább»

2010.10.14

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! - Ingyen jegyek a Step Up 3D-re

Hali mindenkinek!

 

Még fél órátok van, hogy jelentkezzetek a játékra, ahol nyerhettek 1-1 Cinema City kupont a Step Up 3D-re. Ha szeretnétek egy páros belépőt, akkor a részleteket egy bejegyzéssel visszább találjátok nálam.

15-kor mindenképpen lezárom a játékot, hogy a jegyek még időben megérkezzenek! Addig pedig várom a leveleket a perszephone83@gmail.com címre.

2010.10.12

JÁTÉK! JÁTÉK! JÁTÉK! - Ingyen jegyek a Step Up 3D-re

A kezembe került 2 db páros belépő a STEP UP 3D-re! Aki szeretné, viheti.

Úgy esett, hogy a Cinema City 2 kuponja landolt a kezemben. Sajna a filmet már csak két városban fogják játszani elég ideig, hogy a jegyekkel meg is tudjátok nézni. Így kérném, hogy csak budapesti és debreceni olvasóim jelentkezzenek! Ugyanis mindkét városban már csak október 20-ig vetítik a filmet.

Tovább»

2010.10.06

Pasta 5. rész

Pasta idő, mindenki! Tessék kényelmes fotölyt keresni a képernyő előtt, mert kezdődik az 5-ik rész a koreai-olasz étterem életében!

 

Hogy ma mi van az étlapon? Ármány, de győz az igazság, és elcsattan az első cuki CSÓK is! Szóval ne hagyja ki senki!!!

Tovább»

2010.10.03

Mini sajttorták

Unokatesóm tavaly végre a saját (+ banké) lakásába költözött. Ám csak most hétvégén alakultak úgy a dolgok, hogy tudott egy lakásavatót tartani. Nem akartam üres kézzel menni, így készítettem néhány falatot. Az egyik a mini sajttorták voltak.

 

Mivel az alig evő unokaöcsém és unokahúgom is elfogyasztott belőle 1-1-et így bátran mondhatom, hogy sikere volt. Na meg az is bizonyító erejű, hogy végül a házigazdának nem jutott egyetlen darab sem...

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

Tovább»

2010.10.01

A harcos útja - videóval - Mozi ajánló

Hm, kedveseim, akik ismernek, azok tudják, hogy miért is fogom megnézni én ezt a filmet pontosan. Bár a látványvilág, a zene és a történet is ütősnek ígérkezik, de azért van más is az okozati listán.

 

Idén decemberben hozza a Mikulás a "A harcos újta" - The Warrior's Way című filmet. Egy kicsit misztikus, kicsit képregényes látványvilág egy ázsiai bérgyilkosról, akit azzal bíznak meg, hogy egy nindzsa klán utolsó tagját (egy csecsemő) is ölje meg. Ő nemet mond és a babával a hátán Amerika felé veszi az irányt.

Tovább»