(Recipe in English is below)

 

Vendég poszt következik. Zs ügynök ugyanis úgy döntött végre, hogy egyik isteni sütijét megosztja veletek. Hírnévre tör, nem csoda, hisz a sütijei maguk az álom, még ha cukrosoknak annyira nem is ajánlottak.

Szóval ez alkalommal én kuktáskodtam Zs ügynök mellett és kivételesen nem is néztem el a receptet. (Legutóbbi közös sütésünk alkalmával 3-szor annyi cukrot tetettem a sütibe, mint kellett volna...)

 

Akkor innentől átadom neki a szót:

 

Zs ügynök barackos sütije

 

Egy hosszú és fárasztó munkanap után mire vágyik az ember, ha nem a frissen sült süti egész lakást betöltő illatára?…

Na jó, lehet, hogy nem erre vágyik a többség, nekem mindenesetre kedden este ez kellett, nagyon. Persze távol a nagymamáktól, akiktől mindig kitelik egy nagy tál sütemény, a körülményeket magunknak kell előteremteni.

Hazaérve elég lehangoló a látvány: két enyhén szottyadt barack mellett csak a legszükségesebb hozzávalók állnak rendelkezésre: pár tojás, liszt, kevés margarin, cukor. Na ebből nem lehet csodát tenni… Vagy mégis? A végeredményt látva döntsétek el Ti…

 

Szóval ha valami finomat szeretnék kevés pepecselés árán, kevés hozzávalóból, akkor mindig a kevert tésztáknál kötök ki. A barackos lepény tésztájához egész egyszerűen 10 dkg puha margarint habosra keverünk 10 dkg cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd egyenként beledolgozunk 2 tojást. Ha kellően homogén a massza, akkor 10 dkg lisztet (állítólag előtte át kéne szitálni, de én sose szoktam…) egy csipet sütőporral összekeverve a tésztaalapba forgatunk. Ez a tészta egy kb. 10*15 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsihez elegendő, de ha több embernek készítjük, akkor értelemszerűen növelni kell az adagokat.

 

A tepsibe simított tészta tetejét kirakjuk az előzőleg felkockázott barackkal, ne sajnáljuk róla, az a jó, ha mindenhova jut. Majd előmelegített sütőben (190 °C) kb. fél óra alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranyszínű. Elrontani nem lehet, csak arra kell figyelni, hogy a gyümölcsök mellett ne maradjon nyers a tészta.

 

Kínálhatjuk magában porcukorral megszórva, de a nyári időszakban egy gombóc vanília fagyival illetve friss gyümölccsel az igazi.

 

 

 

I'm happy to introduce the first guest post on the blog. Z agent finally made the decision to share one of her amesing cakes with you. She wants to be famous and there is nothing to wonder about. Her cakes are like dream. The only problem with them is that they are not meant for someone with diabetes.

 

Anyway, this time I was the assistant in the kitchen beside her and fortunately I didn't mess up the recipe again. (Last time when we baked together, I instructed her to put in much more sugar than needed because I was reading the recipe in the wrong paige - remember Rachel's Thanksgiving dish?...)

 

Peach cake by Agent Z

 

After a long and tiring day what you mostly want is the nice smell of a cake all over the house. All right, maybe not everyone want this but I needed it the most at Tuesday night. But my grandmas are far away who always put before me a large plate of cakes, so this time I had to do everything myself.

 

Going home the perspective was really distressing: two flossy peaches, some eggs, flour,

butter, sugar was in the kitchen. From these I can't make a miracle or can I? Be my judges after seeing the result...

 

If I want something really tasty without a lot of efforts I always go for the blended dough. For this peach cake you mix 10 dkg soft butter with 10 dkg sugar and a pack of vanilin sugar until its scummy than you give 2 eggs to it.

You have to mix the dough until it's solid to add 10 dkg all pourpose flour to it. At the end you throw a pinch of a baking powder in it and you have got a great dough. It will fit in a 10*15 baking pan.

 

On the top of the dough I put the chopped peaches then put it in the preheated oven at 375 F for 30 minutes. When the top is golden your cake is ready.
You can serve it with powdered sugar, mint or at summer with vanilla ice cream and fresh fruits. Either way it will be really delicious.